Home » Nieuws

Nieuws

IMG_6057.jpg

Januari 2017

Op 30 januari is ons eerste schaaplammetje geboren!

IMG_5113a.jpg

Februari 2016

Laura was dit jaar de eerste: op 9 februari zijn de eerste lammeren  geboren!

IMG_4861.jpg

September 2015

We zijn met 4 geiten op de Salland Natuur Fair in Heeten geweest.

 

Oktober 2014

De renovatie van het stalletje in de nieuwe wei is nu ook klaar!

Januari 2014

Op 6 januari zijn de eerste lammeren geboren. Foto's zijn te vinden bij lammeren 2014.

Augustus 2013

De omheining is af, het gras staat volop in de nieuwe wei. De geiten krijgen als eerste een tijdje de nieuwe wei.

marsha-001a.large.jpg

April 2013

We hebben een hectare grond extra kunnen kopen. Op 300 meter van ons huis. Doordat er een stuk bos tussen in ligt is er geen geluidcontact mogelijk. Dus een prima plek voor onze bokken.

madeira-052a.large.jpg

Oktober 2012

Op 6 oktober hebben we met een aantal dieren mee gedaan aan de kampioenskeuring van de LFNL. In de rubriek: "beste benen" behaalde onze oudste geit, Denise, de eerste prijs

September 2012

Wegens tegenvallende verkoop via de webshop is deze uit de lucht gehaald. De T-shirts met afbeeldingen van Hollandse dieren zijn nog wel te bestellen via de contactlink op deze site.

Augustus 2012

De veestapel is uitgebreid met twee Kunekunebiggen: Rick en Rianne. Enkele foto's zijn geplaatst onder de knop onze andere dieren.

Juli 2012

De 6 jonge ganzen hebben ergens anders een goed plekje gevonden.

In de editie augustus/september van het blad "Landidee" staat een uitgebreid artikel over de landgeit en stal de Poggebelt in Nieuw Heeten.

Mei 2012

De 6 jonge ganzen die eind april zijn geboren maken het goed . Zie voor foto's onder de rubriek "onze andere dieren".

De komende maanden zullen wij met onze t-shirts en gebrande borden staan op:

De Minifair in Harfsen op 19 mei 2012

De Farm & Countryfair in Aalten op 22, 23 en 24 juni 2012

De Salland Natuurfair op 2 september 2012

Maart 2012

Persbericht: 

Landgeitenstal De Poggebelt in Nieuw Heeten door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen erkend als officieel fokcentrum. 

 Stal "De Poggebelt" zal op 31 maart  aanstaande, om 13.00 uur,  officieel erkend worden als fokcentrum voor Nederlandse Landgeiten. Hans Scheltinga en Miriam van der Laan, de eigenaren van dit fokcentrum ontvangen dan uit handen van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen(SZH) het schildje dat bij deze erkenning hoort.

De SZH richt zich op de Nederlandse bedreigde landbouwhuisdieren. Het doel is de variatie binnen de Nederlandse veestapel in stand te houden. 

Hans en Miriam  houden zich al meer dan 10 jaar bezig met het fokken van Nederlandse Landgeiten. Op dit moment lopen er 15 volwassen geiten, 3 bokken en 20 lammeren. De Nederlandse Landgeit is het enige oorspronkelijke Nederlandse geitenras en is veelvuldig te zien op schilderijen uit de periode 1200-1900. Zij gold daarbij als "de koe van de arbeider". Bijna was dit geitenras verdwenen, maar dankzij de inzet van de Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten(LFNL) is de landgeiten populatie vanaf 1971 langzaam toegenomen.

Het fokcentrum draait met de seizoenen mee. In de herfst vinden de dekkingen van de geiten plaats en in februari/maart worden de lammeren geboren. In de loop van de zomer worden de dieren geobserveerd en wordt er een keuze gemaakt met welke dieren er verder gefokt gaat worden. In de maanden augustus en september vinden dan de stamboekkeuringen plaats. Een van deze keuringen vindt plaats op het terrein van stal De Poggebelt. 

Stal de Poggebelt is geopend op afspraak.  

Februari 2012

Op 3 februari zijn de eerste lammeren geboren. Hanneke x Ismael kregen twee geitlammeren, een donkerbruin lam en een met een aalstreep. De komende weken volgen er meer...

November 2011

Vanaf heden maken we informatieborden. Tekst en afbeeldingen worden daarbij in hout gebrand. Kijk voor mogelijkeden bij de rubriek TE KOOP

November 2011

Per 1 november zijn we een door SZH erkend fokcentrum van Nederlandse landgeiten

Oktober 2011

Via onze webwinkel (www.hollandsedieren.nl) verkopen we shirts met afbeeldingen van (zeldzame) Hollandse dieren. De keuze uit:

Nederlanse landgeit

Drents heideschaap

Nederlands trekpaard

Kuikens

Alpaca's